Nieuws
lijn-2px

NIEUWS

Wouters Schijndel realiseert distributiecentrum in 's-Heerenberg

In opdracht van Zoutelust B.V. realiseert Wouters Schijndel het nieuwe distributiecentrum voor Wim Bosman op industrieterrein DocksNLD in ‘s-Heerenberg.

Wim Bosman is een dienstverlener met een sterk wereldwijd netwerk voor geïntegreerde warehousing, transport- en distributie-oplossingen. Wim Bosman is onderdeel van Mainfreight, een wereldwijde logistieke dienstverlener met locaties in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië Amerika en Europa.

De nieuwbouw bestaat uit ca. 24.000 m² magazijnoppervlakte op de begane grond, die voor ca. 2600 m² geschikt is voor de opslag van ADR goederen (PGS 15), ca. 1.500m² aan mezzaninevloer, 35 docks en 840m² kantoorruimte.

Het distributiecentrum wordt ontwikkeld met als uitgangspunt een BREEAM Very Good *** certificering.

Het project wordt binnen een Design & Build-opdracht gerealiseerd door Wouters Schijndel in samenwerking met de architect, Mulderblauw Architecten, en de toekomstig huurder van het distributiecentrum, Wim Bosman/Mainfreight. Op het gebied van bouwkundige constructies, W- en E-installaties, brandveiligheid en BREEAM zijn Bouwadviesbureau Van der Ven, Overdevest, Brand1heid en Adamas Groep de betrokken adviseurs.

Wouters Schijndel is inmiddels gestart met het inrichten van de bouwplaats en de voorbereiding op de realisatie van het distributiecentrum. De oplevering en de ingebruikname van het pand is gepland voor het tweede kwartaal van 2017.

 

Volg deze bouw via: www.bouwwebcam.nl/wimbosman


Wouters Schijndel behaald ISO 14001 certificering

In aanvulling op de VCA** en de ISO 9001  certificering is Aannemingsbedrijf Wouters Schijndel per 6 september 2016 ook ISO 14001 gecertificeerd!

Omdat Wouters Schijndel de ambitie heeft om de milieuprestaties te verbeteren en de kwaliteit van het milieumanagementsyteem aan te tonen is in april van dit jaar het doel gesteld om het bedrijf te certificeren volgens de ISO 14001 norm. Na een succesvolle toelatingsgsaudit, uitgevoerd door KIWA Nederland B.V., is Wouters Schijndel per 6 september ISO 14001 gecertificeerd. 

 

De voordelen van het ISO 14001 certificaat:

  • Betere milieuprestaties en naleving van wet- en regelgeving
  • Scherp inzicht in zowel de risico’s als de kansen op milieugebied
  • Internationaal herkenbare basis voor certificatie
  • Hogere beoordeling mogelijk bij BREEAM-projecten
  • Een betere positie in de markt
  • Hogere tevredenheid van personeel
  • Een betere relatie met de omgeving (waaronder de overheid)


Wouters Schijndel levert De Helden Van Kien op

Wouters Schijndel heeft het horecapaviljoen De Helden Van Kien 10 maart opgeleverd. Het horecapaviljoen is gelegen op een unieke en prachtige locatie aan de Bremhorst 1 in Sint-Oedenrode. De samenwerking tussen de opdrachtgever en Wouters Schijndel was zeer goed verlopen gedurende het gehele project.

 

Algemene beoordeling door opdrachtgever:                                  9,0

"Wij zijn een zeer tevreden klant!"

Hennie van den Biggelaar, DGA De Helden Van Kien


Uitbreiding distributiecentrum opgeleverd

Op vrijdag 11 december j.l. is de uitbreiding van het distributiecentrum van Samsung aan de IABC 5103 in Breda tot volle tevredenheid van de opdrachtgever en huurder opgeleverd. In juni 2015 is gestart met de bouw. Wouters Schijndel heeft het project in regie gebouwd voor P&S Ontwikkeling Vastgoed.

 

Algemene beoordeling door opdrachtgever:                                  7,4

"Voor de derde keer op rij hebben wij gebouwd met Wouters Schijndel, dus dat spreekt voor zich!"

Frans van Oord, Directeur P&S Ontwikkeling Vastgoed


Wouters Schijndel realiseert nieuwbouw retourencentrum in korte bouwtijd

Wouters Schijndel realiseert nieuwbouw retourencentrum Kuehne + Nagel Logistics B.V. in korte bouwtijd van 5 maanden! Het retourencentrum betreft een bedrijfsruimte van ca. 21.000m2 BVO op een kavel van 44.000m2. Het centrum is milieuvriendelijk gebouwd en heeft een BREEAM-certificaat behaald.

 

Algemene beoordeling door opdrachtgever:                                  7,9

"Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met Wouters Schijndel!"

Niels Baartman, Projectmanager Building & Development Kuehne + Nagel Logistics B.V.


Werkzaamheden gestart voor middelencentrum Kuehne + Nagel te Zaandam

Onlangs zijn wij gestart met de werkzaamheden voor het nieuw te bouwen middelencentrum van Kuehne + Nagel Logistics aan de Kleine Steng te Zaandam. Het betreft een bedrijfsruimte van circa 20.000 m2. De oplevering is eind september 2015 en krijgt een BREEAM-NL GOOD certificering.


4e verdieping kantoor Lage Weide opgeleverd aan Kuehne + Nagel

Onlangs hebben wij de volledig vernieuwde 4e verdieping van kantoor Lage Weide aan de Atoomweg in Utrecht opgeleverd aan Kuehne+Nagel Logistics. De verdieping van circa 900 m2 heeft een volledig nieuwe inrichting en installaties. Kuehne+Nagel gaat de verdieping gebruiken als Learning & Development Centre.

 

Algemene beoordeling door opdrachtgever:                                  9,3


Verbouwing Martinushuis Sint Oedenrode opgeleverd

Onlangs is het monumentale Martinushuis in Sint Oedenrode opgeleverd na een ingrijpende verbouwing. Het Martinushuis bied nu onderdak aan Apotheek Sint Oedenrode en de Bibliotheek De Meierij.

 

 

Algemene beoordeling door opdrachtgever:                                  10


Werk in uitvoering: Nieuwbouw bedrijfsruimte Damen Trucks

Wouters Schijndel realiseert voor Damen Trucks nieuwe bedrijfshuisvesting.


lijn-1px